My Blogger TricksAll Blogger TricksTechtunes

Tuesday, January 28, 2014

Vitamin Lengkap Untuk Kanak-Kanak

Rasanya semua ibu-ibu diluar sana inginkan yang terbaik dalam semua aspek kehidupan buat permata hati kesayangan masing-masing kan?Tak kira lah susah atau payah macam mana sekalipun untuk mendapatkan benda yang terbaik itu,sudah tentu ibu-ibu semua sanggup lakukan apa saja asalkan anak-anak dapat hidup dengan baik dan sempurna.

Lebih-lebih lagi dalam soal kesihatan anak-anak.Ini adalah perkara No 1 yang menjadi keutamaan ibu-ibu sekalian.Apa taknya,kalau anak sakit dan tak sihat,semestinya mempengaruhi aktiviti kehidupan mereka.Secara tidak langsung kita sebagai ibu bapa sudah tentu turut merasa risau dan terkesan melihat keadaan mereka yang sakit tu kan?




Okey,saya ingin berkongsi dengan anda semua Set Vitamin Lengkap untuk permata hati anda.Saya memang menggunakan kesemua yang ada dalam Set Kanak-Kanak ini untuk dua orang permata hati saya,Afif dan Amni.Dulu boleh dikatakan setiap sebulan sekali mereka pasti akan kena selsema,batuk dan jugak demam.Sampaikan anak perempuan saya yang berumur 2 tahun terpaksa amik nebulizer setiap kali kena selsema dan batuk sebab kahak yang banyak dalam paru-paru.Biasalah kan,budak-budak memang tak reti nak keluarkan kahak sendiri.Dua kali kena warded kat hospital..kesian Amni...Alhamdulillah,selepas saya konsisten bagi mereka makan Vitamin Kanak-Kanak,mmg dah jarang sangat dah kena demam dan juga selsema.So,saya amatlah rekemen pada anda semua yang ada masalah anak-anak senang jatuh sakit untuk mencuba sendiri keberkesanan Set Vitamin Lengkap Kanak-kanak Shaklee ini.

SET VITAMIN LENGKAP KANAK-KANAK SHAKLEE


  • VITAMIN C CHEW
  • OMEGA GUARD
  • MEALSHAKES

SET VITAMIN LENGKAP KANAK-KANAK


Manfaat Vitamin C Chew

  • Menyokong sistem imunisasi badan/sistem pertahanan semulajadi dalam tubuh untuk melawan penyakit
  • Membantu menjaga kesihatan tulang,gigi,gusi,mata,otot dan salur darah
  • Mengelakkan demam dan selsema
  • Memelihara sel badan
  • Membantu pembentukan kolagen untuk kulit yang lebih sihat
  • Formulanya diperkaya dengan citrus Bioflavanoid Complex dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan


Manfaat Meal Shakes


  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Pencetus selera makan anak
  • Mengelakkan kerap jatuh sakit
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein
  • Membantu merawat anak-anak yang mengidap asma/lelah


Manfaat Omega Guard

  • Meningkatkan Perkembangan otak anak-anak
  • Menjadikan anak-anak lebih cerdas
  • Membantu anak-anak untuk jadi lebih FOKUS semasa sesi pembelajaran
  • Meningkatkan keupayaan membaca anak-anak seawal tiga tahun
  • Mengelakkan anak-anak rasa cepat mengantuk dalam kelas






Jadi,tunggu apa lagi korang semua..jom dapatkan Set Vitamin Lengkap Kanak-Kanak untuk anak-anak kesayangan anda.Boleh hubungi saya yea untuk sebarang konsultansi dan juga dapatkan harga tawaran yang jimat dari saya..:)

Liyana
017 3349363


Sunday, January 26, 2014

TIPS CEGAH DAN KURANGKAN RISIKO PENYAKIT JANTUNG

Jantung adalah salah satu organ manusia yang berperanan dalam sistem peredaran darah.Di dalam darah ini mengandungi oksigen dan juga serat makanan untuk dihantar ke seluruh tubuh manusia.Bayangkan jika jantung gagal berfungsi secara baik,apa akan terjadi pada organ dalamam tubuh anda?Sudah tentu yang lain-lainnya akan turut terkesan dan tidak dapat melakukan tugas masing-masing secara optimum kerana oksigen dan darah adalah sangat penting untuk kelangsungan hidup manusia.





Disini saya ingin berkongsi dengan anda semua cara untuk mencegah atau mengurangkan risiko sakit jantung dengan Vitamin Semulajadi dari Shaklee..Ia semamngnya selamat,tiada bahan kimia dan juga berkesan!


SET JANTUNG SIHAT


  • COQHEALTH PLUS
  • OMEGA GUARD
  • ALFALFA

1) CoQHEALTH PLUS
Coenzyme Q10 (CoQ-10) merupakan suplemen yang telah lama dikenali sebagai antioksidan yang berperanan penting bagi kesihatan jantung. Fungsi Q10 adalah 'pencetus' yang membolehkan sel-sel tubuh menghasilkan tenaga untuk memelihara kehidupan.Kemampuan tubuh untuk menghasilkan dan mengagihkan bahan mirip vitamin ini menurun kerana faktor umur meningkat,atau akibat timbul penyakit,kekurangan nutrisi dan juga mengalami tekanan (stress).

Oleh yang demikian,fungsi-fungsi sel akan gagal akibat kekurangan nutrisi yang penting ini.Kajian yang dilakukan kini membuktikan bahawa tekanan yang timbul akibat peningkatan umur dan penyakit menghalang tubuh daripada memanfaatkan coenzim Q10 yang diperolehi dari makanan yang kita makan.Oleh yang demikian,pengambilan Q10 yang tulen sebagai makanan tambahan (suplement) adalah selamat dan dapat memastikan kesihatan yang sihat,tenaga dan sistem imun yang berfungsi secara semulajadi.

Ini juga terbukti dengan kajian pengguna-pengguna Q10 dapat manfaat yang luar biasa dari segi peningkatan tenaga,pencegahan penyakit jantung,memanjangkan jangka hayat,penyakit gusi/periodental,peningkatan sistem imun tubuh dan juga penurunan berat badan.


CoQHEALTH PLUS


Manfaat CoQhealth untuk kesihatan Jantung
  • Merawat dan mencegah penyakit-penyakit kardiovaskular termasuk arteri tersumbat
  • Menguatkan otot-otot jantung
  • Memperbaiki mutu kehidupan dan kesihatan mereka yang telah mengalami kegagalan fungsi jantung
  • Coenzim Q10 dapat menangani serangan jantung
  • Mengawal tekanan darah
  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Mengelak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LPL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

2) OMEGA GUARD
Omega adalah asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh sebaliknya harus diambil melalui makanan sehari-hari dan juga mendapatkannya daripada supplemen tambahan.Omega Guard Shaklee mengandung DHA, EPA dan lain-lain asid lemak Omega-3.Omega Guard selain dikenali sebagai pembakar lemak ia juga mampu mengurangi kolesterol untuk menjaga kesihatan jantung dan juga pembuluh darah. 

OMEGA GUARD


Manfaat Omega Guard untuk Kesihatan jantung
  • Menurunkan paras kolestrol dalam darah 
  • Membantu melancarkan peredaran darah di dalam jantung dan kawasan lainnya
  • Mengurangi risiko penyakit stroke, jantung dan lain-lain penyakit kardiovaskular
  • Merendahkan tekanan darah tinggi
  • Membantu mengurangi berat badan
  • Mengekalkan kolestrol baik dalam badan
  • Menyihatkan jantung

3) ALFALFA
Alfalfa adalah nama Arab yang berarti “ayah dari segala makanan”. Alfalfa dianggap sebagai suplemen gizi dan tonik umum. Akar tanaman alfalfa mengandung banyak nutrisi dan mikronutrien dalam konsentrasi tinggi (terutama bila dibandingkan dengan sebagian besar sumber makanan lainnya). Selain kaya akan zat besi dan kalsium (yang tidak mengganggu satu sama lain seperti pada makanan suplemen), akar alfalfa juga mengandung vitamin C, vitamin A, vitamin E, vitamin K dan banyak mikronutrien.

Daun alfalfa memiliki spektrum nutrisi yang luas, termasuk jumlah besar trace mineral, protein, vitamin, serat, dan klorofil, yang berfungsi sebagai antioksidan dalam aliran darah.
Bahan kimia dalam alfalfa yang disebut saponin dapat menurunkan kolesterol darah, dengan sifat unik yang mencegah pengumpulan kolesterol di dalam dan sekitar dinding arteri. Hal ini secara tidak langsung berperanan mengurangi risiko penyakit jantung dan stroke.


ALFALFA COMPLEX


Manfaat Alfalfa untuk Kesihatan jantung
  • Menyerap kolestrol dalam tubuh dan menyingkirkannya dari tubuh
  • Mengurangi risiko penyakit jantung
  • Mencegah penyakit stroke
Maka,kombinasi CoQ10,Omega Guard dan juga Alfalfa adalah sangat terbaik untuk menjaga kesihatan jantung anda.Lemak kolestrol yang terurai dari pengambilan Omega Guard perlu disingkirkan keluar dari badan.Jadi,pengambilan alfalfa adalah sangat penting dalam memastikan kolestrol yang tidak diperlukan itu diangkut dan dibuang dari badan.


Bertindaklah sekarang untuk menjaga kesihatan jantung anda.SAYANGILAH JANTUNG ANDA!

Berminat ingin dapatkan Set Kesihatan Jantung ini,boleh hubungi saya :-

Liyana
+6017 3349363





Friday, January 24, 2014

Segmen Giveaway Birthday Azhafizah

Hehehe..kerja ku skang memang sertai segmen sana segmen sini..biasalah newbie baru macam saya ni mmg wajib dah join segmen2 yang cenggini..barulah boleh berkenalan ngan blogger2 terhebat..korek ilmu mcm mana nk jd blogger hebat spt dia org gak..sambil2 tu boleh tambah kenalan blogger dan juga follower blog sendiri..betul tak??Serius,ku mmg buta IT sebelum ni..huhuhu..tp lps dah jd blogger,rs mcm best la pulak..mcm2 cerita boleh luah kt sini..mcm diary online..hehe..

okla,tak nak merapu raban pjg2.Jom kawan2 sertai segmen ni..senang je syarat dia..:)





SEGMEN INA SAZALI MENCARI RAKAN BLOGLIST 2014


Assalamualaikum semua..Jom join satu lagi segmen dari blogger inasazali.blogspot.com.Tak lain tak bukan tujuannya untuk menambahkan kenalan blogger,mendapatkan ilmu yang bermanfaat disamping meramaikan follower blog kita.Meh Klik Banner di bawah ni..layannnnzzzz...:)





Thursday, January 23, 2014

FAEDAH DAN KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE


BUAT DUIT DENGAN SHAKLEE SEHINGGA 4-5 ANGKA SEBULAN!!!


  • Anda inginkan pendapatan 4-5 angka sebulan hanya bekerja dari rumah?
  • Anda sedang mencari pendapatan sampingan dan keluar dari comfort zone?
  • Anda surirumah yang inginkan pendapatan sendiri? 
  • Anda ingin berhenti kerja dan ingin menjaga anak di rumah tetapi mahukan pendapatan  sendiri 4-5 angka sebulan?






Jika jawapan anda adalah YA untuk setiap soalan di atas,maka kami dengan berbesar hati menjemput anda untuk menjadi sebahagian dari group hebat kami.

Ini adalah pengalaman saya SENDIRI. Menjalankan Shaklee secara part time SAHAJA secara ONLINE dan dari RUMAH tetapi berjaya mendapatkan 4 angka sebulan secara konsisten.Dan kini saya sedang berusaha menuju pendapatan ke figure 5 angka sebulan.Insya Allah...

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

  • Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price).
  • Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus. 
  • BERPELUANG membuat biznes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR yang hebat dan berpengalaman.
  • Boleh mendapatkan info dan konsultansi semua produk
  • Berpeluang mencungkil rahsia dan tips bagaimana menjalankan business secara online supaya biznes anda laku kencang.
  • Anda juga boleh berdiskusi dan berbincang sesama rakan ahli untuk bertanya sebarang kemusykilan mengenai info kesihatan  dan apa jua masalah yang berkaitan.


FAQ CARA MENJADI AHLI SHAKLEE



1) BAGAIMANA NAK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI/PENGEDAR SHAKLEE


Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-

1) Yuran Pendaftaran 
  • Hanya RM65 + RM10 Semenanjung Malaysia & RM20 Sabah/Sarawak untuk Postage
  • Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value)

  •  Iaitu bersamaan dengan RM680 Semenanjung Malaysia & RM850 Sabah/Sarawak
  •  Anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) 
  •  Dapat CASH BONUS (bernilai RM30+) dimana penjimatan hampir RM100.

Anda boleh hubungi saya untuk mendaftar (Saya akan uruskan urusan pendaftaran), atau pergi sendiri ke HQ/Branch dan gunakan
 Shaklee ID 908455 (Liyana Fairuz Abdullah) sebagai Sponsor


Mudah saja kan nak jadi ahli?

Cuma daftar, gunakan produknya, kumpul points dan bila anda dapat certain points dalam sebulan, anda layak mendapat CASH BONUS. Rugi siapa-siapa yang tak join jadi ahli. Makan sendiri je pun dah boleh dapat bonus. Best kan....

Jadi bonus tu dah boleh cover cost produk yang anda makan setiap hari. Dah boleh jimat dah kat situ.Betul tak?


2) PERLU KE MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN?

  • Yuran Keahlian adalah sekali untuk seumur hidup selagi anda aktif.Tidak perlu renew setiap tahun.
  • Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, boleh share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase


3) WAJIB MEMBUAT PEMBELIAN SETIAP BULAN UNTUK MAINTAIN KEAHLIAN?


Tak Perlu


4) APA YANG DIPERLUKAN KALAU SAYA NAK DAFTAR SENDIRI DI BRANCH?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 908455 sekiranya anda berhasrat untuk bersama-sama dengan group saya dalam bisnes Shaklee.


5) APA BEZA SHAKLEE DENGAN MLM LAIN???


1.Modal Kecil
Modal nak mulakan perniagaan Shaklee nie hanya RM65.00 sahaja. Lagi best untuk seumur hidup. Tak perlu 'renew' keahlian. Atau jika mahukan keahlian PERCUMA hanya beli barang RM680=200UV. Lagi best bila boleh dapat komisen pada bulan berikutnya. Silap-silap boleh makan 'vitamin' free setiap bulan.

2.Tak Perlu 'LOAN' Untuk Mulakan Perniaagaan
Shaklee memang MLM, tapi bukan MLM yang perlukan modal beribu untuk start berniaga. Tiada konsep head-hunting dalam Group Rahsia kami. Konsep yang kami guna 'siapa rajin, dialah yang berjaya'. Modal yang diperlukan hanya RM65. Dan selebihnya komitmen dan semangat kalian untuk berjaya. Jalan sudah diteroka oleh Master-Master yang dan berjaya. Hanya follow dan duplicate sahaja teknik2 yang telah dibuat oleh orang2 yang dah berjaya.

3.Tak Payah Tayang atau Jual Muka
90% hasil jualan Group Rahsia kami adalah dari sumber online. Gunakan medium Blog,Fanpage dan Facebook untuk memasarkan produk-produk Shaklee. Tak perlu petah bercakap. Tahukah kalian? Yang kebanyakan dari SID (Shaklee Independent Distributor) yang berjaya adalah pemalu dan tak petah bercakap. Bukan juga ada latar belakang berniaga atau belajar 'Business Administration'. Paling penting ada keinginan untuk berjaya dan keluar dari comfort zone. 

4.Tak Perlu Stok Bertimbun
Barang semuanya ada di HQ/Branches Shaklee. Tak perlu simpan stok beribu-ribu dirumah. Bila ada pesanan dari customer, SID hanya perlu membuat pembelian secara online. Barang yang customer pesan akan dipos dari HQ Shaklee ke tangan customer. Boleh Jimat tenaga dan urusan pembungkusan dan pengeposan barang. Dan tak perlu risau pada lambakan stok dirumah. 

5.MLM Shaklee Bukan Sistem Piramid
Tiada konsep tertindas. Hanya orang atas sahaja yang kaya. Dan orang bawah tak mendapat untung. Sesiapa sahaja ada peluang jadi Jutawan dengan RM65. Pernah menjadi sejarah dalam Group kami bila downline berjaya naik Rank sebagai Master terlebih dahulu dari 2nd uplinenya.Adilkan?Siapa yang berusaha lebih,dia dapat lebih.

Maklumat yang diperlukan untuk menjadi Ahli Shaklee:-

1) Nama Penuh
2) No IC
3) Nama Suami
4) No IC Suami
5) No Telefon 
6) Email Address
7) Alamat Surat Menyurat
8) Nama Bank
9) No Akaun Bank  (Untuk urusan kemasukan Bonus)

Jika anda berminat menjadi Ahli Shaklee dan ingin menyertai keluarga super ohsem kami,bolehla hubungi saya 017 3349363 (Liyana) atau emailkan maklumat yang diperlukan di atas ke liyanafairuz@gmail.com..saya akan hubungi anda untuk urusan lanjut.Buatlah pilihan yang tepat dan bijak HARI INI untuk kejayaan di MASA AKAN DATANG.Terima Kasih..:)








Wednesday, January 22, 2014

TIPS KURANGKAN PARUT DAN JERAGAT DALAM MASA 2 MINGGU

Assalamualaikum semua!!!

Risau tak kalau kulit korang banyak parut especially kat tempat yang senang orang nak nampak contohnya kat muka,tangan dan kaki?Lagi satu mesti korang pun rasa susah hati kan kalau muka penuh dengan jeragat dan jerawat?Nak jumpa orang pun rasa kurang berkeyakinan.Takut orang komplen pasal kulit kita yang ala-ala teruk berparut sana sini,jeragat yang berkepal-kepal lekat kat muka.Konfem punya korang akan rasa malu dan kecewa dengan masalah kulit yang korang hadapi tu kan?

Ok,dalam entry kali ni saya nak share pasal Set Kecantikan Kulit Shaklee yang boleh kurangkan parut dan jeragat dalam masa 2 minggu sahaja!!!Terbukti ramai customer saya yang telah mencuba Set Kecantikan Kulit ini berjayamengatasi masalah kulit berparut dan muka berjeragat mereka.Dan Alhamdulillah,memang menampakkan perubahan yang sangat2 positif tau!

SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE

  • Energizing Soy Protein (ESP)
  • Vitamin E Complex

SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE


ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.ESP menyediakan 14gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting.Berbanding protein dari sumber daging,telur dan tenusu,ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol.

Apa itu Non- GMO Protein?Non GMO adalah singkatan dari Non Genetically Modified yang bermaksud tumbuh-tumbuhan (atau binatang) yang dihasilkan melalui teknik bioteknologi penggabungan gen (dikenali juga sebagai genetic engineering)

Umumnya,kacang soya yang bersifat GMO lebih murah kos penghasilannya. Kebanyakan syarikat mementingkan KOS,justeru mereka akan menggunakan kacang soya jenis GMO (Sintetik/tiruan).Oleh itu, Jangan risau akan ESP kerana 100% adalah Non-GMO Protein.Selamat untuk anda & seisi keluarga.

Kesan PARUT yang kehitaman adalah kerana tubuh kekurangan PROTEIN untuk membina sel-sel baru dan mebuang sel-sel yang telah mati.

Tangani masalah ini dengan ESP.Ia membina sel-sel baru dan menyingkirkan sel-sel mati menyebabkan KESAN PARUT dan JERAGAT makin pudar dan menghasilkan tona kulit yang sekata.

Bonus lain dengan pengambilan ESP:-
  • Memudarkan Parut dan Jeragat
  • Memberikan rasa kenyang yang berpanjangan.Amat sesuai untuk orang yang ingin kuruskan badan dan mengamalkan diet secara sihat.
  • Membekalkan tenaga yang berterusan dan konsisten kerana kandungan proteinnya yang tinggi
  • Ptotein soya membantu mengurangkan kolestrol
  • Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka
  • Meningkatkan funsgsi jantung,tulang,prostat dan menganjalkan payudara
  • Mengimbangi kitaran hormon semasa menopouse

VITAMIN E COMPLEX
Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Vitamin E mengandungi antioksida yang bertindak melindungi tisu-tisu dan pelbagai kecederaan oksidatif.Vitamin E juga menghalang dari radikal-radikal bebas yang boleh merosakkan sel.

Oleh itu,Vitamin E Complex sangat membantu dalam merawat kulit muka yang kusam,mengurangkan kesan parut jeragat dan jerawat,mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit serta melambatkan proses penuaan.

Bonus lain dengan pengambilan Vitamin E:-


  • Membantu kesihatan Otak, mata dan KULIT
  • Melambatkan proses PENUAAN
  • Menyingkirkan RADIKAL bebas
  • Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  • Mencegah masalah kelenjar prostat
  • Mengurangkan radang (inflamatory)
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  • Membantu fungsi sistem saraf otak
  • Meningkatkan daya pertahanan


Testimoni Pengguna

Parut Jerawat Makin Pudar dan Hilang
Jerawat,Kulit kusam dan Berminyak hilang

Jangan biarkan kulit muka korang jadi lebih teruk.Saya amatlah rekemen kan Set Kecantikan kulit Shaklee ini untuk korang bantu diri sendiri merawat masalah parut,jeragat,jerawat,kulit kusam dan tidak bermaya pada kulit korang tu..Tak rugi tau mencuba..lagipun bnyk kelebihan lain ESP dan Vitamin E ini selain untuk Kulit Cantiksss dan gebusss...Nak diet,nak kurus,nak tmbahkan susu untuk ibu2 mnyusu pn boleh tau.Berbaloi2!!!!Jom dapatkan Set Kecantikan Kulit yang super kebaboom ni dari saya dengan harga yang ISTIMEWA!!!

Your Health Partner,
Liyana
017 3349363






Segmen Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah...

Klik Banner Untuk Join


Assalamualaikum..Jom sertai Segmen Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah anjuran Blog Lorong Cinta sebagai salah satu platform untuk kita meramaikan kenalan blog dan mengutip segala ilmu yang ada dari kenalan bloggers kita.Semoga ianya memberi manfaat untuk kita semua!

Salam Perkenalan Semua!



Tuesday, January 21, 2014

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe

Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-jalan-jalan-cari-kawan.html

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Syarat-syaratnya:

  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
Segmen ini akan berlangsung dari  12/1/2014 sehingga 22/1/2014 (10pm)

2 orang blogger yang bertuah akan menerima hadiah saguhati (undian melalui random.org)

Shaklee Tiada Sijil Halal???

Macam-macam spekulasi yang kita dengar pasal Shaklee ni.Sekarang ni tetiba kecoh pulak orang duk cakap Shaklee tiada Sijil Halal dan secara tidak langsungnya semua produk-produk keluaran Shaklee pun dicop sebagai TIDAK HALAL.Oh My.....

Eh,nanti dulu!!!Korang jangan cepat nak melatah pulak.Selidik dulu kebenaran cerita yang korang dengar tu.Meh sini saya nak buktikan KEHALALAN Produk Shaklee yang dijual di Malaysia.Walau pun JAKIM tidak pernah keluarkan Sijil Halal untuk produk Shaklee,tapi tak semestinya Shaklee Tidak Halal.Aiyyaaaarkkk!!!!Macam mana pulak tu???

Ok,korang pernah dengar pasal ISA?Haaaaaa..mesti korang ingat tahanan ISA tu kan?Bukan bukan...Bukan yang tu..ISA ni adalah short form bg Islamic Servises of Amerika (ISA).ISA ini adalah salah satu Badan Pertubuhan Produk Halal di US yang memantau kehalalan semua produk yang dikeluarkan di US.Disebabkan Produk Shaklee dikeluarkan di US,makanya ISA ini bertanggungjawab dalam memastikan ianya mematuhi piawaian dan standard PRODUK HALAL untuk pasaran di Makaysia dan untuk pengetahuan pengguna,Sijil Halal untuk produk Shaklee dikeluarkan oleh ISA.Dan ISA juga adalah satu Badan Pensijilan yang diikitiraf oleh JAKIM.Boleh layari website ini http://www.isaiowa.org/Default.aspx untuk mengetahui lebih lanjut pasal ISA.

Berikut adalah Sijil Pengiktirafan dari JAKIM terhadap ISA yang memberikan SIJIL HALAL kepada produk-produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia.Jadi,Produk Shaklee dijamin HALAL.


ISA Diiktiraf oleh JAKIM



Untuk menyemak senarai Badan Pertubuhan Halal yang diiktiraf oleh JAKIM,boleh klik disini:Badan Islam yang diiktiraf JAKIM




Dibawah ini adalah SIJIL HALAL SHAKLEE dari ISA

SIJIL HALAL SHAKLEE

Haaaaaa..dah terang lagi nyatakan Produk Shaklee ni memang dijamin halal.Korang jgn ragu2 lagi dah.Meh amalkan gaya hidup yang sihat dengan Vitamin Shaklee...:)

Sebarang kemusykilan boleh hubungi saya;

Liyana
017 3349363



Sumbangan Amal untuk Pembinaan Maahad Tahfiz Masjid Ibrahimi,Pasir Puteh

Assalamualaikum w.b.t


Saya terpanggil untuk berkongsi dengan semua pembaca blog untuk turut sama memberikan derma ikhlas dalam bentuk wang tunai untuk Pembinaan Maahad Tahfiz Masjid Ibrahimi yang terletak di Bandar Pasir Puteh,Kelantan Darul Naim.

Secara keseluruhannya bangunan Maahad Tahfiz ini sudah hampir siap 100% hasil sumbangan derma dari orang ramai.Tetapi masih memerlukan sejumlah wang yang besar untuk menampung perbelanjaan membeli peralatan seperti katil,tilam,kipas,pendingin udara,alat bantu mengajar,kitab-kitab,dan juga lain-lainnya.

Sehubungan dengan itu,saya dengan rasa rendah diri ingin menyeru anda semua untuk memberikan sumbangan ikhlas dalam membantu menyiapkan pembinaan Maahad Tahfiz ini untuk adik-adik pelajar yang akan memulakan sessi pengajian di situ tidak lama lagi.Semoga pemberian ikhlas dari kita semua menjadi amal jariah yang pahalanya boleh kita tuai selagi ada orang menggunakan Maahad Tahfiz ini walaupun kita sudah tiada kelak.

Rasulullah SAW bersabda maksudnya, "Sesungguhnya diantara amal kebaikan yang mendatangkan pahala setelah orang yang melakukannya meninggal dunia ialah ilmu yang disebarluaskannya, anak soleh yang ditinggalkannya, mushaf (kitab-kitab keagamaan) yang diwariskannya, masjid yang dibina, rumah yang dibina untuk penginapan orang yang sedang dalam perjalanan. sungai yang dialirkannya untuk kepentingan orang ramai, dan harta yang disedekahkannya "(Hadis Riwayat Ibnu Majah).

Di bawah ini adalah bangunan Maahad Tahfiz Masjid Ibrahimi yang masih lagi dalam pembinaan.Sudah hampir siap cuma kerja-kerja pendawaian elektrik masih sedang dijalankan.




Maahad Tahfiz Masjid Ibrahimi,Pasir Puteh,Kelantan

Sebarang pertanyaan atau kemusykilan boleh bertanya terus pada Imam 1 dan Imam 2 Masjid Ibrahimi seperti berikut :-

IMAM 1 :USTAZ ROSMAN - 019 9177009
IMAM 2 : USTAZ HANAFIAH - 013 9017855

AJK Masjid Ibrahimi

Anda juga boleh menyalurkan terus sumbangan ikhlas anda ke akaun BIMB Bank Pembangunan Masjid Ibrahimi : 03090010009440

BIMB BANK AKAUN : TABUNG PEMBANGUNAN MASJID IBRAHIMI
Mohon share entry ini untuk dipanjangkan kepada rakan-rakan muslim yang lain.Semoga kita semua beroleh manfaat dari kerja kebajikan yang kita lakukan.Amiiiin....

Dari Abu Hurairah menerangkan bahawa Rasulullah SAW bersabda, "Apabila anak Adam (manusia) meninggal dunia, maka terputuslah semua (pahala) amal perbuatannya kecuali tiga macam perbuatan, iaitu sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang mendoakannya "(Hadis Riwayat Muslim).



Wallahua'lam.....:)

Monday, January 20, 2014

Cara Merawat Resdung dengan Cepat dan Berkesan

Alfalfa, Vitamin C dan B Complex berkesan merawat Resdung dengan Cepat dan Selamat


Assalamualaikum semua...Harini saya terpanggil nak share entry pasal sakit resdung.Saya sendiri pun mmg ada resdung tapi tidaklah kronik sgt sampai muka bengkak dan keluar jerawat.Tp apa yang pasti kalau bangun pagi tu mmg selalu bersin,hidung pulak lps tu mmg takyah cakapla..berair je..sungguh rs tidak selesa!Suami,abah dan adik lelaki saya pn mmg suffer resdung jugak..agaknya ni penyakit turun temurun kut yg diwarisi dr abah saya..hahaha..

Apa yang saya nak share disini ialah bagamaimana set Resdung Shaklee ni berkesan merawat resdung.Memang mujarab!!!Sekarang ni kami dah tak bersin dah kalau bangun pagi2 tu..kalau ada pn mmg dh jarang sgt.dulu2 mata pn merah dan berair..gatal2 kt mata mmg tak thn sgt.asyik nk genyeh je mata tu.Tp Alhamdulillah..lps consume 2 minggu je Set Resdung Shaklee ni..mmg dah menampakkan hasil yang sangat positif!!!

Sebelum tu jom kita tengok apa itu Resdung,Tanda-Tanda Resdung dan Kesan Resdung pada diri kita...layannnzzzzz!!!!

Apa itu Resdung?


Hidung Sihat Vs Sinusitis

Istilah Perubatan Tradisional
  • Ia merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan.


Istilah Saintifik 
  • Merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.

Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung. Salah satu punca gejala resdung adalah akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.
Dianggarkan hampir 25% penduduk negara ini mengalami penyakit resdung yang serius. 

Tanda-tanda resdung 

  • Kegatalan pada bahagian muka yang teruk
  • hidung berhingus atau selalu tersumbat
  • Kerap bersin pada waktu pagi
  • sakit kepala terutama di dahi dan pipi
  • kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan. 
  • Lender dari hidung dan tekak
  • Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
  • Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya
  • Cecair hingus berwarna hijau dan berbau busuk. Ada kalanya bau busuk ini tidak dapat dirasai atau disedari oleh pesakit tetapi disedari oleh ahli keluarga atau rakan-rakan sekeliling
  • Jerawat yang banyak, ada juga individu yang tak berjerawat.

Selalu bersin adalah salah satu tanda resdung

Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Untuk kanak-kanak, ia boleh sebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Manakala untuk orang  dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat.


Kesan-Kesan Resdung (SINUSITIS)


  • Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
  • Jangkitan otak
  • Sakit tekak yang kronik
  • Jangkitan tulang muka
  • Menerukkan keadaan lelah
  • Berdengkur secara kronik
  • Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
  • Alahan hidung
  • Selsema biasa yang melarat
  • Hilang deria bau
  • Pelupa/daya mengingat lemah
  • Lubang hidung bengkak dan tersumbat

Keadaan ini mengganggu kelancaran kehidupan harian individu tersebut. Jika tidak dibendung, ia akan menyebabkan kerosakan kulit muka, hilang segala deria rasa dan bau, merosakan rongga dan menimbulkan bau yang tidak menyenangkan.


Kesan-Kesan Resdung


Ok,sekarang ni jom baca bagaimana merawat Resdung dengan Set Resdung Shaklee


Set Resdung Shaklee


ALFALFA
  • Digelar Raja segala Herba kerana kaya dengan nutrisi dan galian
  • Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamanya akibat dari ekzema,resdung (sinus),alergi dan gegata (hives)
B COMPLEX
  • B6 sangat penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
  • Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
  • Membantu hati mengahasilkan Glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
  • Memelihara sistem saraf dan berfungi sebagai anti stress
VITAMIN C
  • Bertindak sebagai anti-histamin,tanpa kita perlu mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
  • Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan 
  • Mencegah penyempitan tiub bronkiol
  • Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi Sistem Pertahanan Badan,sel darah putih)
  • Meningkatkan Oxigenasi (Oxygenation) pada tisu-tisu dalam tubuh badan
  • Meningkatkan penyembuhan tisu
Kat bawah ni saya sertakan testimoni dari salah seorang customer saya yang juga merangkap jiran belakang rumah parents saya kt kampung.Beliau mmg mengalami resdung yang agak teruk.gatal2 kt bahagian hidung dan jugak keluar jerawat besar2 kt muka.Dah bnyk produk beliau cuba untuk merawat sakit resdung tp Allah belum bg lg keizinan untuk sembuh.Duit tak payah ckp la kan..dh beratus2 melayang tp belum menampakkan hasil.Last sekali,saya suggest Set Resdung Shaklee dan Alhamdulillah..tak sampai 2 minggu beliau makan dah menunjukkan tanda2 resdung tu dah hilang..tahniah Kak..I'm happy for You!!!

TESTIMONI


Berminat nak mencuba Set Resdung Shaklee yang super owesome ni..jom hubungi saya:-

Hubungi:
Liyana
017 3349363